Ads 468x60px

Kenali Shaklee
Shaklee Corporation adalah pengeluar multivitamin pertama di dunia (1915) dan syarikat nutrisi terbaik di dunia#. Pengasasnya, Dr. Forrest C.Shaklee, Sr. merupakan pelopor kepada industri nutrisi dan kaedah pengagihan, yang menawarkan FAEDAH serta KEUNTUNGAN kepada para pengedar.

Produk Shaklee juga amatlah berkesan dan berkualiti tinggi, yang terdiri daripada:

  • Set Nutrisi Vitamin untuk seisi keluarga
  • Set Kecantikan utk Lelaki & Wanita
  • Set Pelangsingan Efektif
  • Set Pembersih untuk rumah yang selamat
  • Set Penapis Air

Kenapa Shaklee?

Shaklee memegang teguh kepada 3 prinsip ini dalam produknya:
  • Always SAFE - Sentiasa Selamat
  • Always WORKS - Sentiasa Berkesan
  • Always GREEN/ NATURAL - Sentiasa Mesra Alam

90 daripada 100 kertas kerja saintifik telah disiarkan di dalam jurnal dan membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Shaklee juga telah melaburkan lebih daripada USD300 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produknya.

'Landmark Study 2007', iaitu kerjasama dengan Universiti UC Berkeley telah menjalankan kajian di mana individu yang mengambil suplemen Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding individu yang tidak mengambil sebarang suplemen atau suplemen lain. Boleh klik di sini utk rujukan.


Shaklee HALAL?

Sepertimana yang diketahui ramai, headquarters (HQ) dan kilang Shaklee bertempat di US. Di US, Islamic Services of America (ISA) merupakan badan islam yang bertanggungjawab memeriksa dan mengeluarkan sijil HALAL bagi produk yang ingin dipasarkan kepada orang Islam di sana. Pendek kata, ISA adalah JAKIM versi Amerika. Info lanjut tentang ISA boleh dilihat di sini.

Produk Shaklee sebenarnya banyak di pasaran antarabangsa tetapi tidak semua yang dihasilkan boleh dijual di Malaysia. Kebanyakan produk Shaklee yang berada di Malaysia hanyalah produk yang sudah mendapat mendapat Sijil Halal dari ISA. Disebabkan sijil Halal ini jugalah, produk Shaklee tiada cop JAKIM

ISA juga harus memohon pengiktirafan JAKIM dari masa ke semasa. Maka berdasarkan pengkitirafan terbaru yang dibuat oleh JAKIM pada 27 Januari 2014, ISA adalah badan Islam Luar Negara yang diiktiraf sijil Halalnya.


Bagaimana mendapatkan Produk Shaklee?
  • Walk in ke HQ Shaklee atau mana-mana cawangan Shaklee di Seluruh Malaysia.
  • Hubungi saya selaku pengedar sah Shaklee, ID 1107170.

Juga PENJIMATAN dan BONUS TUNAI sekiranya anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Berminat menjadi ahli? Boleh klik di sini untuk penerangan lanjut. Atau terus mengisi borang di sini.

Saya juga ingin menjemput anda membaca perkongsian berharga seorang jurutera lulusan universiti terbaik dari luar negara yang TERPAKSA berhenti kerja makan gaji, kerana kehidupan mereka semakin huru hara disebabkan EBOOK hebat ini. 

Silakan anda LIKE & SHARE, semoga ia bermanfaat untuk anda serta orang sekeliling anda :)
 

Disclaimer I

Sebarang pertanyaan & khidmat nasihat, hubungi:

SMS | WhatsApp | WeChat
0148393208/ 0176082225

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my